Аварийно и денонощно отпушване на тоалетни и канали

Отпушването на канали и тоалетни са част от дейностите, в която водопроводчиците от 411.bg са се специализирали. Независимо дали става въпрос за битов или по-голям проблем, винаги може да разчитате на нашите професионалисти.

ОТПУШВАНЕТО – РАЗЛИЧНИ МЕТОДИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ МЯСТОТО

В зависимост от това къде точно и в каква степен е проблемът, се определя и как нашите водопроводчици ще процедират, колко време би отнело това и евентуално каква би била цената на услугата. Най-често запушванията стават в:

 

В зависимост от това къде е запушването, прибягваме до два основни метода при отпушване– ръчен метод на отпушване и машинен метод на отпушване. Когато проблемът е в началото на тръбата, нашите майстори използват вибропружини. При по-дълбоките обаче понякога се налага употребата на по-специализирана техника. При отпушване на канали е важно да знаете, че е възможно да се стигне и до демонтиране на тоалетната чиния.

Моноблок

Цени:

– отпушване на тоалетни – от 45 до 60 лв. в зависимост от вида на тоалетната чиния

Това е частта от водопровода, която се запушва най-често. Препоръчваме Ви да изливате от време навреме вряла вода в тях, за да отмивате насъбралите се мазнини и да не се стига до запушване на канала. Ако и химическите препарати не помагат, се свържете с нас – може да се наложи да използваме вибропружини или ръчни помпи.

Монтаж ВиК връзки

Цени: 

– отпушване на мивки и сифони – от 45 до 60 лв. в зависимост от дължината на канала и степента на запушване

– аварийно повикване при запушване – от 10 до 20 лв. в зависимост от сложността на запушването

За отпушването на канали разполагаме с модерна техника за видео наблюдение и диагностика. Чрез нея сме в състояние да установим абсолютно точно къде и на каква дълбочина е проблемът. След това ще прибегнем до отпушването на канала чрез използване отново на вибропружини, помпи или друга специализирана водопроводна техника.

Освен отпушване на канали и мивки, сифона е друга често запушваща се част от водопровода на всяко домакинство. Отново дълбочината на местонахождението на проблема ще определи и начина ни на действие – дали с ръчни или механизирани способи.

ВиК връзки

Цени: 

– отпушване на мивки и сифони – от 45 до 60 лв. в зависимост от дължината на канала и сложността на запушване

– аварийно повикване при запушване – от 10 до 20 лв. в зависимост от сложността на запушването

Разполагаме с техника за отводняване на септични ями – машини, които чрез високо налягане изсмукват чрез вакуум мръсната вода от ямата. Това е услуга, която предлагаме не само за София, но и за близките околности.

 

Отводняване

Крайно неприятно е когато се запушат отходните тръби (улуците) на жилищните сгради, къщи и бизнес учрежденията. Причините най-често се дължат на попаднали в тях найлонови торби, кал, листа и др. В 411.bg сме в състояние не само да ги отпушваме, но и да ги поддържаме в добро състояние.

Почистване на водостоци

Запушването на шахтите е огромен проблем – в такива случаи водата не само не се отича, но и остава в канализационната система и може да причини избиване на вода на някои места, запушване и наводнения. Подобно на другите възможни проблеми, съпътстващи всяка една канализация, и с този водопроводчиците от 411.bg ще се справят. Най-често това става чрез ръчно отпушване – няколко майстори слизат в шахтата и я отпушват, защото понякога машините не са в състояние да измъкнат затлачилите се вътре камъни, боклуци и др.

 

Отпушване на шахти

Отпушваме ги независимо дали са хоризонтални или вертикални. При първия вид е характерно, че водата се връща нагоре, а при втория (използват се най-вече в мазетата на жилищните кооперации) избива през сифона. Отпушването се осъществява чрез канала на тоалетната чиния или специални отвори.

 

ВиК услуги
МЕНЮ

Гаранция за извършена услуга се дава при представяне на издаден на място документ и визитка на управителя.
20 лв. такса за посещение, оглед и диагностика.